Ke střelbě došlo přibližně v 9:30 místního času, kdy do budovy školy vpadli dva "ozbrojení adolescenti". "Když jsem ráno přišel do školy, na místě panoval chaos. Učitelé, údržbáři… všichni prchali," řekl místnímu listu Folha de S.Paulo Juliano Simões de Santana, který žije nedaleko školy.

Alí Bašár před soudem
Zatmělo se mi před očima. Iráčan, který uškrtil školačku, stanul před soudem

"Zrovna začínala přestávka. Nejdříve jsem si myslela, že poblíž vybuchla bomba. Když jsem si uvědomila, že se jedná o střelbu, zůstala jsem ve třídě. Opustila jsem ji až poté, co přijela policie," popsala incident pro brazilský deník O Estado de S. Paulo jedna z tamních učitelek Sandra Perezová.

K události se již vyjádřil místní guvernér. "Právě jsem obdržel smutnou zprávu, že na státní škole v Suzanu bylo krutě zavražděno několik dětí. Prozatím nemám k dispozici další informace. Zrušil jsem svůj dnešní program a jsem na cestě do Suzana, abych navštívil zraněné," napsal João Doria na twitteru. 

"Oba útočníci spáchali po činu sebevraždu," informovala policie. Jejich identita, ani podrobnosti o obětech, však zatím nebyla zveřejněna. Neznámý zůstává i motiv útoku. Podle brazilských médií byl však minimálně jeden ze střelců bývalým žákem školy. 

Chvíli před incidentem ve škole se přibližně 500 metrů od školní budovy ozvala další střelba. Není dosud jasné, jestli mají tyto dvě události nějakou souvislost.

Střelba ve školách je v Brazílii vzácným jevem, ačkoliv země patří co do kriminality na přední místo ve světě. V absolutním počtu ročně spáchaných vražd jí ve světovém žebříčku patří nelichotivé prvenství. Poslední incident tohoto typu se odehrál v roce 2011, kdy bývalý student v Riu de Janeiro zabil 12 školáků.

Australský kardinál George Pell
Australský kardinál půjde do vězení. Za zneužívání chlapců si odsedí šest let