Air Paris už má na svých internetových stránkách obrázky, na nichž se vznáší vzducholoď nad francouzským hlavním městem. Podle německého listu Südkurier má firma vyrábějící vzducholodě ve městě Friedrichshafen poskytnout společnosti Air Paris prvního zeppelina do roku 2013; francouzská společnost by od roku 2014 chtěla vyrábět své vlastní vzducholodě.

Francouzské úřady sice zatím firmě neposkytly potřebná povolení, ale podle internetových stránek Air Paris si už brzy budou moci zájemci rezervovat první vyhlídkové lety, které mají začít od července 2013.

Vzducholodě budou létat 300 metrů nad Paříží a Versailles a turisté se budou moct kochat výhledem z kabiny s velkými panoramatickými okny. Lety ovšem nebudou nijak levné - zatím se uvádí cena 450 eur na osobu (asi 11.250 korun).

Začátkem 20. století byly vzducholodě plněné vodíkem oblíbeným dopravním prostředkem, protože jejich kabiny připevněné pod balonovým pláštěm typického doutníkovitého tvaru byly větší a pohodlnější než v tehdejších letadlech.

Zlatý věk vzducholodí, na jehož počátku stál legendární hrabě Zeppelin, ovšem skončil v roce 1937 strašlivým požárem kolosu Hindenburg, při němž zahynulo 36 lidí.

Společnost vyrábějící ve Friedrichshafenu zeppeliny, je nástupcem původní firmy a založena byla v roce 1993. Moderní vzducholodě jsou plněné héliem, což je inertní, prakticky nehořlavý plyn na rozdíl od vodíku, který způsobil požár Hindenburgu.