„Je mi líto, že se The Daily Mail snížil k převzetí nesmyslu, který jako první zveřejnil The Sun,“ reagoval Corbyn na otázku jednoho z přítomných novinářů, zda prodával tajné informace komunistickým agentům.

Záporně odpověděl i na dotaz BBC, jestli byl v minulosti „českým špiónem“.

Šéf labouristů Jeremy Corbyn.
Corbyn měl spolupracovat s příslušníkem StB. Archiv potvrdil, že muž existoval

Na svém Twitteru následně uvedl, že by se zveřejněným informacím s chutí zasmál, pokud by ale nešlo o poměrně závažnou věc. Podle něj totiž dávají šířením této „špíny“ šéfové britských médií najevo, že se obávají vzniku labouristické vlády. „Našli bývalého československého špióna, ale jeho tvrzení jsou stále pomatenější a zcela lživá,“ řekl v krátkém videu.  

Podle bulvárního listu The Sun, který článek s titulkem „Corbyn a špion komoušů“ zveřejnil na titulní stránce svého tištěného vydání, se tehdejší labouristický poslanec Corbyn v druhé polovině osmdesátých let nejméně třikrát sešel s agentem československé tajné služby. Dvě schůzky se údajně uskutečnily v britském Parlamentu.

Mluvčí labouristů během minulého týdne potvrdil, že se současný lídr parlamentní opozice Corbyn s rozvědčíkem vedeným pod jménem Jan Dymič  několikrát sešel, údajně ho však považoval za diplomata.

Na Corbynovu stranu se již dříve postavil list The Guardian, který předmětný článek označil za součást dlouhodobé kampaně deníku The Sun, jejímž cílem je očernit předsedu britských labouristů v očích široké veřejnosti.

Šéf labouristů Jeremy Corbyn.
Corbyn je zrádce, podporoval rudé režimy, prohlásil britský ministr obrany