„Bylo to neuvěřitelné. Šedesát až sedmdesát lidí tu už čekalo ve frontě, když jsem v 5.45 otevírala. Něco takového jsem nikdy nezažila. Všech mých 450 výtisků se prodalo během čtvrt hodiny," řekla agentuře AFP trafikantka z pařížské stanice metra Gambetta.
Obchody byly pak dodatečně zásobovány ještě během dne, další výtisky se na pultech ve Francii i v zahraničí objeví 
v následujících dnech.

Prodeje mimořádného vydání satirického časopisu se tentokrát odhadují na pět milionů oproti obvyklým 30 tisícům. Do ČR přijde nové číslo Charlie Hebdo až příští týden 
a objednáno je 300 výtisků francouzské mutace. Distributor zahraničního tisku v ČR CZ Press má 30 objednávek od konkrétních zákazníků. Počítá se s tím, že by číslo mohlo stát kolem sta korun.
Magazín, jenž má na obálce opět muslimského Proroka Mohameda, si lidé kupovali především jako výraz podpory médiu, jehož deset pracovníků přímo v redakci zabili teroristé.

Mohamed na obálce tentokrát pláče a drží nápis „Já jsem Charlie", jenž se nyní stal symbolem solidarity s postiženým časopisem. „Celkem se mi ta obálka líbí," pochválil přebal například australský premiér Tony Abott. Dodal, že není příznivcem všech karikatur zveřejněných tímto časopisem, tato podle něj však vyzařuje „ducha smíření".

Symbol podpory

Mezi těmi, kdo časopis dnes získali, byli i sociálnědemokratičtí europoslanci ve Štrasburku. „O podpoře časopisu Charlie Hebdo se dohodla celá naše sociálnědemokratická frakce, která zakoupila tisíc výtisků dnešního vydání. Je to jistá symbolika podpory," řekla poslankyně Olga Sehnalová (ČSSD). Výtisk pro sebe i své přátele prý koupil i její stranický kolega, europoslanec Miroslav Poche. Další čeští zástupci v europarlamentu, například lidovec Pavel Svoboda, satirický magazín sháněli marně. Ten přitom, podobně jako Luděk Niedermayer (za TOP 09 a STAN), zdůrazňoval, že mu samotné kresby přijdou za hranou, chtěl ale podpořit svobodu slova. Pavel Telička (ANO) si časopis teprve chystá koupit. „Díky, beru to jako podnět, koupím. Ze solidarity, ale i zájmu," reagoval na dotaz.
Ve Francii bylo podle agentury AP kvůli schvalování teroristických útoků zatčeno už 54 lidí, mezi jinými i kontroverzní humorista Dieudonné, který byl už dříve odsouzen za antisemitismus.

Z muslimského světa přicházejí na nové vydání Charlie Hebdo nesouhlasné reakce. „Takové věci pouze povzbuzují nenávist, extremismus a napětí," vzkázal Svaz muslimských učenců, který sídlí v Kataru.

Íránské ministerstvo zahraničí odsoudilo „terorismus páchaný všude na světě, ale zároveň také urážlivé gesto týdeníku".
Radikální londýnský imám Anjem Choudary, který kvůli podpoře Islámského státu přišel o pas, obálku označil za válečný čin, který muslimské právo trestá smrtí.

Blokování webových stránek

V Turecku podle deníku Hürriyet soud zablokoval přístup k webovým stránkám, které titulní stranu Charlie Hebdo zobrazovaly. V listu Cumhuriyet, který chtěl francouzský magazín vydat jako přílohu, provedla policie razii. Vydání úřady nakonec povolily, deník však přetiskl jen čtyři strany bez karikatury Mohameda. Rozruch vzbudil výrok starosty turecké metropole Ankary Meliha Gokceka, který odpovědnost za pařížské teroristické útoky připsal izraelské tajné službě Mossad.

K útokům se nicméně dnes přihlásila jemenská buňka organizace al-Káida. „Ty hrdiny jsme najali my, abychom pomstili Proroka. Útok jsme naplánovali a oni jej vykonali," oznámil lídr skupiny Násir bin Alí Anasí, který zároveň pohrozil dalšími útoky.