Spoutaný a obklopený policisty to řekl novinářům uvnitř soudní síně, kde se účastnil slyšení o uvalení vazby. „Tolik toho lituji. Nemohu uvěřit, že jsem to udělal,“ řekl Krasimirov o vraždě Marinové.

Bulharská novinářka Viktorija Marinová
Německá policie zadržela podezřelého z vraždy Marinové. S případem ho pojí DNA

Jednadvacetiletý Krasimirov uvedl, že byl pod vlivem alkoholu a drog, když 6. října potkal ženu, kterou předtím neznal. Uvedl, že jí udeřil do tváře a hodil do křoví, ale nemůže si vzpomenout, co se dělo dále.

Vražda nesouvisela s její prací

Tělo Marinové bylo nalezeno 6. října v Dunaji ve městě Ruse. Vyšetřovatelé uvedli, že byla znásilněna, udeřena do hlavy a udušena. Odmítli přitom spojení vraždu třicetileté novinářky spojovat s její prací. Marinová pracovala pro regionální televizi TVN a opakovaně upozorňovala na korupci a podvody s evropskými dotacemi.

Krassimirov byl ve středu vydán do Bulharska z Německa, kde žije jeho matka. Byl zatčen 9. října v Hamburku na základě evropského zatykače. Okresní soud v Ruse v pátek rozhodl o jeho umístění do vazby až do zahájení procesu, před kterým bude čelit obvinění ze znásilnění a vraždy.

Bulharská novinářka Viktorija Marinová
Brutální vražda novinářky Marinové: bulharská policie zadržela podezřelého