Oba jeho společníci během 28denního martyria zemřeli, informovala dnes s odvoláním na právníka žalující strany agentura AP.

Neštěstí se stalo letos na jaře, kdy se trojice mladých mužů z panamského rybářského města Río Hato na pobřeží Tichého oceánu vypravila na ryby. Na zpáteční cestě ale jejich lodi vysadil motor a muži zůstali na moři. Po 16 dnech údajně spatřili blížící se výletní loď a ukazovali, že potřebují pomoc. Loď ale prý nezastavila. Šestnáctiletý a 31letý trosečník později zemřeli.

Osmnáctiletého mladíka, který na společnost Princess Cruises Lines později podal žalobu k floridskému soudu kvůli údajné nedbalosti, zachránili 22. března nedaleko Galapág, více než 960 kilometrů od místa, odkud trojice 24. února vyplula.

Selhání v komunikaci

Součástí žaloby je prý svědectví dvou pasažérů z výletní lodi Star Princess, kteří řekli, že spatřili porouchanou loď a že to oznámili zástupci plavební společnosti. Firma Princess Cruises ale uvedla, že kapitánovi lodi nikdo z pasažérů neřekl, že na moři spatřil jiné plavidlo. Podle společnosti citované serverem BBC zřejmě došlo „k selhání v komunikaci".

Přeživší uvedl, že za život vděčí náhlé průtrži mračen, díky které mohl doplnit zásoby pitné vody. Oba jeho druhové údajně zemřeli žízní.