Čtvrteční incident se stal přesně rok od teroristických útoků islamistů mimo jiné na redakci satirického magazínu Charlie Hebdo. Úřady nyní zjišťují, zda útočník představoval výraznou hrozbu, nebo zda jednal sám a bez podpory jiných osob.

Molins mezitím řekl rozhlasové stanici France Inter, že muž možná už několik měsíců vystupuje pod falešnou identitou. „Nejsem si vůbec jistý, že totožnost, kterou udával, je skutečná," řekl Molins, podle něhož byl prozkoumán obsah útočníkova mobilního telefonu, který měl německou SIM kartu.

Ve čtvrtek úřady informovaly, že kromě mobilu měl Salah u sebe list papíru s vlajkou organizace Islámský stát (IS) a s ručně psaným textem v arabštině. V textu kromě jiného vysvětlil svůj čin jako pomstu za útoky, které vede Francie se spojenci proti islamistům v Sýrii. Při útoku vykřikoval „Alláhu Akbar" (Bůh je veliký).

Dnes Molins řekl, že na základě otisků prstů policie zjistila, že jde o muže, který se už při loňském zadržení identifikoval jako Maročan Salah. Na lístku se vzkazem ale bylo uvedeno jiné jméno a tuniské občanství.

Čtvrteční útok se odehrál v 18. pařížském obvodu ve čtvrti Goutte-d'Or, která patří k oblastem s nejvyšším podílem přistěhovalců ve francouzské metropoli. Podle zdrojů agentury AFP muž zaútočil na příslušníky policie stojící před stanicí a pokusil se dostat do budovy. Svědek citovaný agenturou AFP prý zaslechl „dva až tři výstřely".

Molins dnes rovněž řekl, že francouzské úřady se zabývají dohromady 215 případy a 711 osob v souvislosti s terorismem. Zhruba 240 podezřelých už bylo předvoláno k výslechu.