Let Jet Airways 9W 697 z Bombaje do Džajpuru se musel krátce po vzletu vrátit zpět na letiště. Boeing 737 se 166 pasažéry bezpečně přistál. Videa, která zveřejnili cestující na sociálních sítích, však ukazují vypadnuté kyslíkové masky v útrobách letadla.

Ministerstvo pro letectví uvedlo, že posádka byla postavena mimo službu až do vyšetření případu. Lalit Gupta, vysoký představitel indického leteckého regulátora řekl listu Hindustan Times, že posádka zapomněla přepnout přepínač, kterým se vyrovnává tlak v kabině.

Letadlo společnosti British Airways
British Airways napadl hacker. Ukradl údaje o kartách 380 tisíc zákazníků

Letecká společnost Jet Airways ve svém prohlášení uvedla, že se čtvrteční ranní let musel vrátit zpět „z důvodu ztráty tlaku v kabině“ a vyjádřila lítost nad nepohodlím způsobeným cestujícím.

„Letadlo B737 se 166 cestujícími a pěti členy posádky přistálo v pořádku v Bombaji. Všichni byli bezpečně vyloženi a odvezeni do terminálu. První pomoc byla poskytnuta několika pasažérům, kteří si stěžovali na bolesti ucha, krvácení z nosu a další,“ uvedla společnost s tím, že spolupracuje na vyšetření incidentu.

Zranění skončili v nemocnici

Ředitel nemocnice Balabhai Nanavati Hospital řekl listu Indian Express, že minimálně pět lidí bylo hospitalizováno. „Pacienti jsou vyšetřováni našimi ORL speciality,“ řekl Rajendra Patankar. „Utrpěli barotrauma (dekompresní nemoc) uší kvůli změně tlaku vzduchu,“ dodal.

Cestující Satish Nair tweetoval fotky sebe sama, jak krvácí z nosu a stěžoval si, že aerolinky „kompletně ignorovaly bezpečnost pasažérů“.

Není to letos poprvé, kdy měl Jet Airwais problémy s posádkou. V lednu zakázal létat dvěma pilotům, kteří se spolu poprali přímo v kokpitu během letu z Londýna do Bombaje. Let s 324 cestujícími v pořádku přistál.

Airbus A380 skončil na letišti JFK v karanténě. Kolem se shromáždily desítky záchranek a policejních aut.
Airbus A380 skončil v New Yorku v karanténě. Přes 100 cestujících hlásilo potíže