Zatímco v Etiopii se následky výbuchu vyšplhaly na jednoho mrtvého a téměř dvě stovky zraněných, na stadionu White City ve městě Bulawayo byly zraněny čtyři desítky lidí. Mezi nimi i viceprezident Kembo Mohadi, jenž utrpěl nespecifikované poranění nohy.

Abiy Ahmed, nový etiopský premiér.
Výbuch po proslovu etiopského premiéra zabil dva lidi, dalších 154 zranil

Sám prezident se později nechal slyšet, že mnoho nechybělo a mohl být v nemocnici i on. „Objekt vybuchl jen pár palců ode mě. Můj čas ale ještě nenastal,“ okomentoval nebezpečnou explozi.

Ta se udála ve chvíli, kdy prezident – podobně jako předtím etiopský premiér – opouštěl jeviště po svém projevu. George Charamba, prezidentův mluvčí, později uvedl, že zraněno bylo celkem "osm nebo devět" lidí, mezi nimi i viceprezident, jeho manželka, předseda vlády, reportér místní televize či politický komisař. Agentura AP ovšem později informaoval o 41 zraněných.

První muž země, jenž je u moci od loňského listopadu, později napsal na Twitter, že se všemi oběťmi se již setkal v nemocnici. „Viceprezident již byl ošetřen a udržuje si pozitivního ducha,“ zhodnotil stav jemu blízkého státníka.

Příslušné úřady explozi vyhodnotily jako politický útok, pachatel nicméně stále není znám.

Boje v Iráku
Irák rozmetal shromáždění IS, po náletu stíhaček zemřelo 45 teroristů