Langanina zastřelili lupiči v noci na sobotu jeho domě ve čtvrti Bedfordview, kde provozuje své podnikání i Krejčíř. Ozbrojeni lupiči podle policie poté zmizeli s ukradenými šperky, mobilními telefony a nespecifikovanou sumou peněz. Poblíž dějiště zločinu policie našla dvě střelné zbraně, jedna z nich podle všeho patří Langaninovi.

Dům, kde Srb zemřel, se nachází nedaleko místa, kde byl v polovině října zastřelen Bassam Issa. O něm se spekuluje jako o Krejčířově pobočníkovi.

Langanin loni v únoru společně s Krejčířem a dalšími obžalovanými stanul před soudem kvůli podezření z účasti na ozbrojené loupeži v jihoafrickém hlavním městě Pretorii v říjnu 2011. Policie nechce spekulace o vztahu obou mužů komentovat.

Jedna z hlavních postav místního podsvětí

O Krejčířovi jihoafrická média dlouhodobě píšou jako o jedné z hlavních postav místního podsvětí a spojují ho hned s několika vraždami. Krejčíř zprávy odmítá jako nepodložené.

Uprchlý Čech je v Jihoafrické republice od roku 2007, kdy tam dorazil ze Seychel s falešným pasem. České policii unikl o dva roky dříve při domovní prohlídce. Český soud ho loni na podzim nepravomocně odsoudil k 11 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.

České úřady dlouhodobě usilují o Krejčířovo vydání do vlasti, zatím neúspěšně. Krejčíř by chtěl v Jihoafrické republice zůstat a požádal o politický azyl. Místní úřady mu ho loni odmítly udělit, on se ale proti tomu odvolal a nyní čeká na výsledek.