Další přestřelku ohlásila afghánské provincie v provincii Vardak.

Podle Abdula Habíba Sajída Chajliho se terčem útoku NATO v Kunaru stal dodávkový automobil, který převážel šest ozbrojenců, z toho tři cizince. Akce si ale podle něj vyžádala i životy devíti civilistů včetně žen a dětí. Do útoku se podle Chajlího zapojily bezpilotní letouny.

Mluvčí NATO AnnMarie Annicelliová ale popřela, že by se oběťmi vzdušného útoku stali civilisté. Zásah byl podle ní přesně cílený na skupinu ozbrojených radikálů. Deset z nich při akci spojeneckého letectva zahynulo.

Východoafghánská provincie Kunar leží v horské oblasti při afghánsko-pákistánských hranicích. V oblasti jsou základny hnutí Taliban, které v posledních měsících výrazně aktivizuje bojovou činnost. Snaží se tak získat co nejlepší pozice před plánovaným stažením sil USA a NATO, které mají z Afghánistánu odejít do konce příštího roku.

V provincii Vardak východně od Kábulu v neděli podle agentury AP ozbrojenci odpálili nálož před úřadovnou afghánské bezpečnostní služby. Po explozi se skupina útočníků pokusila do budovy proniknout. Při následné přestřelce zahynuli nejméně čtyři vojáci a šest extremistů, zraněno bylo mnoho civilistů. K útoku se přihlásilo hnutí Taliban.