Podle policie začaly boje v blízkosti letiště už v noci; ozbrojencům hlásícím se k Sálihovi se podařilo dostat se dovnitř, avšak letištní ostraha hlídající letovou dráhu v obrněných autech palbu opětovala. Na místo byly povolány také tanky a obrněné vozy z centra Adenu vzdáleného necelý kilometr.

Z letadla vypraveného do Káhiry bylo do letištní budovy evakuováno asi sto pasažérů. Svědci popisují, že se z místa ozývaly výbuchy a palba, letištní pozemek zasáhly nejméně dvě dělové střely.

Podle agentury Reuters se boje rozšířily i do obydlených částí Adenu, kde policisté uzavřeli silnice. Po čtyřech hodinách se situace zklidnila.

Několik hodin po násilnostech na letišti zaútočil neznámý bojový letoun na adenské sídlo Hadího. Prezidentův úřad oznámil, že Hadí je na bezpečném místě a že při náletu nikdo nebyl zraněn. Hadí později v prohlášení útok označil za pokus o převrat, za kterým stojí bývalý režim.

Do Adenu se Hadí uchýlil v únoru a brzy ho do tohoto přístavního města následovala vláda. Hadího administrativa byla v domácím vězení od ledna, kdy povstalečtí šíité zaútočili v Saná na vládní budovy. Šíité obsadili hlavní město loni v září s tím, že chtějí Jemen osvobodit od zkorumpovaného vedení. Hadí a vláda rezignovali, ale prezident po útěku do Adenu rezignaci stáhl a nyní se snaží získat přízeň jihojemenských kmenů.

Dnešní boj může podle agentury Reuters souviset se sporem o velení adenské vojenské posádky. Hadí prý odvolal jejího dosavadního velitele generála Abdal Háfize Sakkáfa a nahradil ho důstojníkem ze svých oddílů. Sakkáf však odmítl velení předat. V posádce je až 2000 vojáků. Sálih musel odstoupit v roce 2012 po politických protestech, ale má stále mnoho stoupenců a Sakkáf je jedním z nich.

Francouzku Isabelle Primeovu a její tlumočnici unesli ozbrojenci v únoru v Saná a dnes je podle Reuters pustili na svobodu. Stanice BFM ale s odvoláním na rodinu Primeové uvedla, že volná je jen tlumočnice. Francouzské úřady případ odmítly komentovat. Jemenka na Facebooku napsala, že s ní únosci zacházeli špatně. "Mé tělo zakusilo špatné zacházení, ponížení a bití," sdělila.