Krejčířovi právníci v červnu požádali o předvolání policistů a vyšetřovatelů, mezi nimiž je i Paul O'Sullivan, který se Krejčířovou kauzou zabývá dlouhodobě. Policisté mají dodat dokumentaci o důvodech, které vedly k loňskému zatčení Krejčíře, O´Sullivan pak veškerou dokumentaci o svém vyšetřování. Čtveřice se tomu ale brání a soudce odročil rozhodnutí v této kauze o měsíc. Očekává se, že by se jednání na toto téma mělo konat 21. nebo 22. srpna.

Samotný proces s Krejčířem však pokračuje. Čech spolu s Desaiem Luphondoem, Samuelem Maropengem, Georgem Nthoroanem, Janem Lefuem Mofokengem a Sibonisoem Miyaem čelí obžalobě z únosu, pokusu o vraždu a obchodování s drogami. V minulých stáních proti nim vypovídal Bheki Lukhele, kterého skupina údajně loni v červnu unesla a mučila, aby od něj získala informaci, kde se skrývá jeho bratr řečený Doctor. Tento muž údajně pracoval pro Krejčíře jako drogový kurýr a zmizel se zásilkou 25 kilogramů drog, jež měl dopravit do Austrálie.

Doctor byl jeho přítel

Bhekizita Khumalo dnes pod podmínkou ochrany před stíháním vypovídal jako svědek předání drog loni 22. června. Řekl, že Doctor byl jeho přítel a že s ním přijel loni 22. června do Kempton Parku na schůzku s mužem, kterého nejmenoval. „Když jsme přijeli ke vchodu do bytového domu, stál tam muž a vedle sebe měl na zemi černý pytel. Doctor řekl, že musíme zastavit vedle něho. Vystoupil a mluvili spolu. Ani ne za pět minut se Doctor vrátil s pytlem a řekl, ´Jedeme´," citoval Khumaloa jihoafrický list The Citizen. Pak prý jeli na místo, kde Khumalo nikdy nebyl a kde podle rezidencí žijí „movití lidé". Doctor někomu zatelefonoval a pak jeli za bílým Nissanem Navara do nějakého domu. Otevřeli v něm pytel, v němž bylo asi 25 obdélníkových balíčků o velikosti 20×15×30 centimetrů. Nechali je v domě a Khumalo potom Doctora zavezl k jeho domu.

Terénní vůz Nissan Navara figuroval mezi majetkem, který policie zabavila Krejčířovi loni po zatčení. Zda se jedná o tentýž vůz, o němž hovořil Khumalo, není jasné.

Krejčíř žije v JAR od roku 2007, zatčen byl loni v listopadu a od té doby je ve vazbě. Protože stále neskončilo řízení o jeho žádosti o azyl, nemůže být vydán do ČR, kde byl v roce 2012 odsouzen k jedenácti letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik.