„Byla to rozkošná a přátelská dívka," prohlásila Deborah. Vše se ale změnilo rok před tím, než Michelle v srpnu 2002 zmizela. Tehdy jí podle pratety trojice spolužáků „popadla za ruce a ve škole znásilnila". Následkem toho prý otěhotněla a porodila chlapce Joeyho, kterého jí úřady odebraly.

Po únosu Castro opakovaně Knightovou znásilňoval. Knightová policii po osvobození vypověděla, že s ním „nejméně pětkrát" otěhotněla, ale únosce ji hladověním a bitím do břicha vždy vyvolal potrat.

Případ Knightové byl ve své době nejméně medializován, protože bylo podezření, že utekla z domova. V rodině navíc panovaly složité poměry. Fredie Knight, který je bratrem-dvojčetem Michelle, v rozhovorech s médii uvedl, že o jejím únosu ani nevěděl, protože ho rodiče ještě před tím ve 14 letech vyhnali z domu.

O zdravotním stavu 32leté Knightové zveřejnily úřady jen kusé informace s tím, že se zotavuje z dlouholetého věznění a že se připravuje na návrat k rodině. Fredie, který sestru v nemocnici navštívil, uvedl, že byla „bílá jako stěna" a že ji kvůli jejímu stavu nemohl ani pořádně obejmout.

Knightová byla dnes podle oznámení nemocnice MetroHealth propuštěna. Podle agentury Reuters není zatím jasné, kam byla odvezena.

Knightovou unesl Castro jako první v roce 2002. O rok později, den před svými 17. narozeninami, následovala nyní 27letá Amanda Berryová, která v zajetí porodila nyní šestiletou dceru. V roce 2004 se zločinec zmocnil 23leté Giny DeJesusové, které v té době bylo 14 let.