Kniha například obsahuje rady pro rodiče či školy, jak začít s vlastní zahrádkou. V USA se začíná prodávat dnes a její výtěžek dostane nadace podporující americké národní parky, napsal list The New York Times.

Podle deníku v jinak vážné knize probleskuje humor první dámy. Svěřuje se například s tím, jak se jí za tři roky v Bílém domě podařilo vypěstovat jenom pět dýní anebo jak jí na zahrádce vyrostly dokonale tvarované žluté melouny, jež ale zcela postrádaly chuť. Zaznamenává i obavy svého manžela Baracka Obamy, zda včelín v zahradě Bílého domu není příliš blízko u tamního basketbalového hřiště.

Nádherná zelenina

Kniha kromě rad zahrádkářům nabízí i recepty, ale také návody pro rodiče, jak naučit děti jíst zdravá jídla anebo nacházet více příležitostí pro cvičení. Obsahuje také mnoho barevných fotografií, na nichž zelenina podle The New York Times vypadá stejně nádherně jako květiny. Kromě zahrádky na nich je také často k vidění pes Obamů Bo.

V knize jsou ale také znepokojivé statistiky. Podle jedné v roce 2004 propadla u vstupního testu fyzické zdatnosti americké armády čtyři procenta mužů a 10,5 procenta žen. V roce 2010 to ale už bylo 47,6 procenta mužů a 54,6 procenta žen.

S psaním americké první dámě pomáhala washingtonská spisovatelka Lyric Winiková, která spolupracovala i na pamětech Laury Bushové, manželky Obamova předchůdce v úřadu George Bushe. Kromě toho jsou v knize příběhy zaměstnanců, kteří pracují na zahradě nebo v kuchyni Bílého domu.

Boj proti obezitě a za zdravou výživu je jednou z hlavních aktivit americké první dámy v Bílém domě. V kampani nazvané Hýbejme se! usiluje o ukončení dětské obezity ve Spojených státech.