Místo v Iverském klásteře ale prezident tou dobou podle mluvčího pobýval tisíce kilometrů daleko, v Soči na březích Černého moře.

„Nevím, odkud se to bere. Je ale fakt, že v neděli jsem měl spoustu telefonátů. Měl jsem z nich opravdu radost, ale odpovídal jsem, že jediný problém je v tom, že Putin je v Soči," řekl mluvčí Dmitrij Peskov v rozhovoru pro list Izvestija. „Je to ze sféry výmyslů. Je k ničemu je popírat a říkat, že je to nesmysl. To jsme dělali už stokrát. Fámy existují a co se dá s tím dělat? Ale se skutečností nemají nic společného," dodal.

Peskov připustil, že dotaz na prezidentův osobní život je naprosto normální, ale dodal, že Putin není povinen hovořit o svém soukromí. „To, jestli má ženu, anebo ne, to přenechme jemu (Putinovi), nebudeme se do toho plést," řekl mluvčí. Prý prezident tolik pracuje, že na osobní život nemá čas.

K „serióznějším tématům" mluvčí poznamenal, že je „předčasné" spekulovat, zda Putin bude v roce 2018 znovu kandidovat na prezidenta. Ujistil také, že šéf nemá zájem o Nobelovu cenu míru za to, že zabránil americkým úderům proti Sýrii, stačí mu prý uspokojení z toho, že odvedl dobrou práci.

V červnu ohlásil zánik manželství

Fámě o veselce prvého muže státu prý pomohl Putinův hlavní soupeř Alexej Navalnyj, který sdělení ze sítě Twitter přeposlal dále, a tak si hlášku mohlo přečíst na 400.000 lidí sledujících Navalného účet.

Prezidentův osobní život se letos v červnu zcela výjimečně dostal do popředí pozornosti i oficiálních médií, když Vladimir a Ljudmila Putinovi před televizní kamerou ohlásili zánik svého manželství, které někdejší agent tajné služby KGB a někdejší letuška uzavřeli v roce 1983.

O rozvodu Putinových se spekulovalo už roky, podobně už několikrát se vynořila fáma o novém sňatku šéfa státu s někdejší olympijskou vítězkou Kabajevovou.