V kapli bude později soukromá mše, které se zúčastní asi 100 poslanců obou komor parlamentu, další politici, rodinní příslušníci a lidé, kteří s Thatcherovou během její kariéry pracovali na Downing Street i v parlamentu. Po mši budou moci památku Thatcherové uctít i další poslanci a personál parlamentu. U rakve bude přes noc bdít kaplan Dolní sněmovny.

Rakev zahalenou do britské vlajky dopravil do Westminsteru pohřební vůz. Stejným způsobem opustí rakev v britské vlajce ve středu dopoledne Westminster a vydá se do kostela sv. Klementa na třídě Strand. Zde bude rakev uložena na lafetu děla a pohřební průvod se vydá ke katedrále sv. Pavla, kde bude vlastní pohřeb.

Trasu průvodu bude lemovat na 700 vojáků a budou ji provázet příslušníci všech složek ozbrojených sil. Scotland Yard v úterý oznámil, že bezpečnost bude zajišťovat přes 4000 policistů.

V katedrále sv. Pavla bude na 2000 hostů, včetně královny Alžběty II. a bývalých britských premiérů. Kancelář ministerského předsedy Davida Camerona v úterý oznámila, že na pohřbu bude také bývalý americký viceprezident Richard Cheney a někdejší americký ministr zahraničí Henry Kissinger. Naopak argentinská velvyslankyně Alicia Castrová pozvánku na pohřeb odmítla. Argentina neuznává britskou vládu nad souostrovím Falklandy, o které vedly obě země za vlády Margaret Thatcherové válku.

Na ceremonii bude několik premiérů včetně předsedy české vlády Petra Nečase a exprezidenta Václava Klause. Byla pozvána řada celebrit jako hudební skladatel Andrew Lloyd Weber, ale třeba také deset členů personálu z londýnského hotelu Ritz, kde Thatcherová od Vánoc bydlela a kde 8. dubna zemřela.

Poslední cesta Margaret Thatcherové.