Obviněný Kori Ali Muhammad podle místního policejního šéfa Jerry Dyera při útoku vystřílel 16 střel za 90 sekund. Při zatčení pak řval „Bůh je velký" v arabštině. Devětatřicetiletý Muhammad byl už předtím hledaný za vraždu ochranky motelu ve stejném městě městě z minulého týdne.

Islámské centrum Vídeň ve čtvrti Floridsdorf
Studie varuje: Rakouské islámské školky vytvářejí „paralelní svět“

Útočník na sociálních sítích uváděl, že nenávidí bělochy a vyjádřil protivládní názory, oznámila podle BBC policie. Všechny čtyři oběti byli běloši. Jedna z nich byla zastřelena v autě. „Chtěl zabít co nejvíce lidí, co to šlo a a to byl jeho jediný cíl," uvedl k případu Dyer. „Jednalo se o náhodný násilný čin. Byly to nevyprovokované útoky jedince, jehož záměrem bylo vraždit."

Dyer dodal, že úterní útok nemá nic společného s terorismem a to i přes prohlášení, které útočník napsal.
V něm Muhammad sliboval oddanost Bohu za jeho ochranu.

Britové v zahraničí jsou naštvaní. Zase nebudou smět volit

Střelba začala kolem 22:45 místního času v blízkosti ústředí katolické charity. Svědci uvedli, že viděli muže nesoucí velkou zbraň, kterou mezi výstřely několikrát nabíjel. Střelec pak vystřelil na vozidlo patřící místní energetické společnosti, přičemž zabil jedoho cestujícího.

Muhammadův otec později sdělil Los Angeles Times, že jeho syn věřil, že je součástí pokračující války mezi bílými a černými a že „bitva je na spadnutí". Muhammad, který si také říkal přezdívkou Black Jesus, nyní čelí čtyřem obviněním z vraždy a dvěma za pokus o vraždu.

V USA je každoročně zabito střelnou zbraní více než 30 tisíc lidí.

Ilustrační foto.
V USA načapali osmiletého kluka za volantem. Jel si pro burger