Strýc Giny DeJesusové, která zmizela cestou domů ze školy v roce 2004 ve věku 14 let, hrál podle zpravodajského serveru BBC posledních 20 roků v různých kapelách s Arielem Castrem, v jehož domě byly Gina a další dvě unesené ženy v pondělí nalezeny. Ginin strýc Tito dokonce prý dům navštívil v době, kdy v něm byly dívky vězněny, ale nic neobvyklého nepozoroval.

Poslední osobou, která Ginu před jejím zmizením v roce 2004 viděla, byla její spolužačka Arlene Castrová, dcera Ariela Castra. Arlene prý onoho osudného dne telefonovala matce, jestli by dívky nemohly strávit společně nějaký čas v kamarádčině domě. Matka jí to nedovolila, a tak se děvčata rozloučila a každé se vydalo svou cestou, napsal list The Daily Telegraph.

Ariel Castro, který se přátelil také s Gininým otcem, se v uplynulých letech před sousedy nijak neskrýval. Když jeho kamarádovi zmizela cestou ze školy dcera Gina, rozdával Castro letáky se snímkem 14leté dívky a uspořádal hudební představení na charitativní akci na její počest. Když se sousedé sešli před rokem při svíčkách, aby si dívku připomněli, Castro přišel také – a utěšoval dívčinu matku. Podle sousedů se tak předpokládaný únosce zdál být zmizením Giny DeJesusové a další teenagerky, která se ztratila o rok dřív, stejně otřesen jako ostatní v převážně portorikánské čtvrti Clevelandu.

Dům měl čtyři pokoje

Policie v domě bývalého řidiče školního autobusu Ariela Castra našla v pondělí tři mladé ženy: Amandu Berryovou, která zmizela v dubnu 2003 ve svých 16 letech na cestě z práce, Ginu DeJesusovou, jež se nevrátila domů ze školy asi o rok později ve věku 14 let, a Michelle Knightovou, která byla pohřešována od roku 2002, kdy jí bylo 19 roků.

Případ Knightové byl ve své době nejméně medializován, protože panovalo podezření, že mohla rodiče bez upozornění opustit a odstěhovat se jinam. Michelle totiž krátce před svým zmizením otěhotněla a porodila syna. Podle Michelliny matky Barbary byl otec dítěte násilný a malého chlapce bil. Michelle později ztratila opatrovnická práva. V den svého zmizení se měla před soudem účastnit jednání týkajícího se opatrovnictví syna.

Michellina matka uvedla, že od dceřina osvobození z rukou únosců s Michelle ještě nemluvila, ale že ji celou dobu postrádala. Doufá prý, že Michelle ví, že ji stále miluje.

Dům, v němž byly ženy nedaleko centra Clevelandu vězněny, měl čtyři pokoje, jednu koupelnu a sklep o rozměrech 70 metrů čtverečních. Podle místních médií, která dnes cituje deník The Daily Telegraph, byly dvě unesené ženy často drženy odděleně ve sklepě domu a třetí z žen v pokoji nahoře. Přinejmenším v jednom z pokojů visely ze stropu řetězy.

Jestli se narodily ještě další děti, zatím není jasné

Podle týchž zdrojů zadržované ženy až pětkrát otěhotněly, ale o děti přišly kvůli špatnému zacházení či podvýživě. V domě byla objevena jen šestiletá dcera Berryové. Jestli se narodily ještě další děti, zatím není jasné.

Michelle Knightová údajně policii řekla, že když do Castrova domu přišla, byla tam ještě další žena. Jednoho dne se ale prý probudila, a dotyčnou tam už neviděla. Vyskytly se rovněž zprávy, že na zdi ve sklepě byl odhalen nápis, který obsahuje jméno další ženy a hlásá „Odpočívej v pokoji". Policie ale prý neví, zda to má s případem něco společného. Agentury dnes nicméně informovaly, že policisté v domě nenašli žádné lidské ostatky.