Wyoming posílá do demokratického sjezdu 14 delegátů, což je nejméně ze všech amerických států, uvedla agentura Reuters. Pozornost se už nyní soustřeďuje na hlasování ve státě New York, kde se primárky konají 19. dubna a rozdělí se v nich 291 delegátů. Clintonová a Sanders strávili dnešní den kampaní ve státě New York, který je pro oba klíčový.

Vítězství Sanderse ve Wyomingu není podle listu The Guardian překvapením; jedná se totiž o západní stát s převážně bělošským, venkovským obyvatelstvem a v takových státech Sanders již předtím bodoval. Sandersovo těsné vítězství spíš zaostává za očekáváním, uvedl The Guardian s tím, že kandidáti si zřejmě rozdělí 14 delegátů rovným dílem.

Sanders nyní prožívá úspěšné období – vyhrál již sedm nominačních klání demokratů v řadě. V New Yorku by se ale mohlo vše změnit; Clintonová totiž v minulosti tento stát reprezentovala jako senátorka a považuje ho za svou domácí půdu. Průzkumy veřejného mínění z poslední doby naznačují její vítězství.

Před dnešním hlasováním získala Clintonová více než polovinu ze 2383 delegátů potřebných k získání demokratické nominace a Sanders za ní zaostával o 250 delegátů. Náskok Clintonové je ještě mnohem vyšší, pokud se započítají takzvaní superdelegáti, kteří se oproti delegátům nemusí na sjezdu řídit výsledkem hlasování.