Osmašedesátiletý Travis, vlastním jménem David Patrick Griffin, byl obžalován ze 14 případů obtěžování a sexuálního napadení, ke kterým údajně došlo v letech 1976 až 2008. Oběťmi bylo podle prokuratury 11 žen, jedné z nich bylo pouze 15 let. Travis obvinění odmítal.

Porota odmítla 12 bodů obžaloby a ve dvou případech se nebyla s to dohodnout na jednotném postoji.

Moderátor známý ze stanice BBC Radio 1 byl zatčen v listopadu 2012 v rámci vyšetřování, které spustila kauza moderátora Jimmyho Savilea. Policie začala po smrti Jimmyho Savilea vyšetřovat podezření, že se tato televizní hvězda léta dopouštěla sexuálních zločinů a pedofilie.

Rok a půl pekla

Podezření z pedofilie se pak prověřovalo i u řady dalších celebrit: například u televizního moderátora a zpěváka Rolfa Harrise, komika Jima Davidsona nebo vlivného PR manažera Maxe Clifforda. Travis byl první, kdo stanul před soudem.

„Nemám pocit, že by šlo o jakékoli vítězství. Naopak, myslím, že už víte, že jsem prošel rokem a půl pekla," řekl dnes Travis v emotivním vystoupení před budovou soudu. Připomněl, že kvůli obviněním přišel o dobrou pověst a musel prodat dům, aby měl na advokáty.