Podle Moskvy tanky T-14 Armata překonají všechny západní zbraně tohoto druhu. Jejich děla jsou ovladatelná na dálku a posádka je mimořádně dobře chráněna. Musí ale spoléhat na složité elektronické a optické systémy. Zaostávání v této oblasti Rusko až donedávna řešilo dovozem.

Agentura AP, která sledovala dnešní generálku přehlídky, si všimla, že jeden z tanků se zastavil, byť jeho motor stále běžel a ostatní pokračovaly v jízdě. Nepodařilo se jej odtáhnout, ale asi po čtvrthodinové pauze se tank dal do pohybu vlastní silou.

Přehlídka má být bombastickou připomínkou konce válku a největší událostí tohoto druhu v Rusku. Kromě 16.500 vojáků bude k vidění 201 kusů vojenské techniky a 143 letadel a vrtulníků. Zúčastní se také vojáci v dobových uniformách pěchoty, námořnictva, letectva, ženijních a kozáckých oddílů a rovněž jezdectva.

Podle ruských sdělovacích prostředků během přehlídky ohlásí prezident Vladimir Putin chvíli ticha na počest válečných padlých. Televize budou od rána vysílat pořady věnované válečnému vítězství.