Jde o případ mezinárodní kuplířské sítě kolem hotelu Carlton v Lille. Předmětem vyšetřování je zjistit, zda Strauss-Kahn věděl, že sexuální večírky, jichž se v letech 2010 a 2011 účastnil v severní Francii, v Paříži a ve Washingtonu a které údajně organizovali jeho známí podnikatelé, byly sjednávány s pasáky a prostitutkami.

Jeho právníci usilovali o to, aby bylo vyšetřování ukončeno s tím, že se jejich klient sice večírků zúčastnil, ale nevěděl, že některé z přítomných žen jsou placené společnice.

Soud v severofrancou­zském městě Douai rozhodoval jen týden poté, co Strauss-Kahn urovnal jiný spor. Dohodl se s pokojskou, která ho obvinila ze sexuálního napadení v manhattanském hotelu Sofitel. Právě kvůli tomu rezignoval z vedení MMF. Kvůli vzájemně rozporným výrokům pokojské Nafissatou Diallové bylo v USA nakonec upuštěno od trestního řízení a případ se řešil jako občanskoprávní spor. 10. prosince se pak obě strany dohodly na urovnání – dle francouzských médií šlo o vysoké finanční odškodné.