Situace je nicméně stále nepřehledná a neznámý zůstává i motiv. Podle úřadů stojí za útokem minimálně dvě osoby. Jeden z podezřelých, 33letý muž byl při zásahu policie zabit. Druhý podezřelý byl vzat do vazby.

Střelba v berlínském Dómu
Německý policista postřelil muže v berlínské katedrále

„Najednou šel můj bratr ke mně a říká 'Slyšíte tu střelbu?' Já na to: 'Zní to jako ohňostroj.' Řekl, že ne, že to je to střelba. Další věc, kterou vím, je, že jsme se otočili a všichni běželi dolů po ulici,“ popsal reportérům Angelo Nicolo, jeden ze svědků.

Nicolo dále řekl, že viděl jednoho člověka se střelným poraněním nohy. „Viděl jsem, jak dva policisté doprovázejí chlapa, který byl střelen do nohy. Zaškrtili mu to a odváděli ho pryč, než přijela sanitka,“ uvedl.

Festival The Art All Night Trenton 2018 začal v sobotu ve tři hodiny odpoledne místního času a měl skončit ve stejný čas v neděli. Na festivalu bylo vystaveno více než 1500 exponátů místního umění a na třech hudebních scénách se mělo uskutečnit 60 vystoupení. Podle policie byla na akci v okamžiku střelby přibližně tisícovka lidí. V budově přitom nebyly žádné detektory kovů.

Indiana State Police. Ilustrační foto
Další střelba na americké škole si vyžádala dva zraněné. Podezřelý je ve vazbě