Ke střelbě došlo v pátek krátce po poledni místního času a policisté následně celý areál na nějaký čas uzavřeli. Jak uvedl policejní velitel Mernard Clarkson, snažili se tak zabránit podezřelým, aby se vrátili na místo činu, a zároveň jim šlo o zajištění bezpečnosti ostatních studentů. Clarkson dodal, že zatím není jasné, co bylo motivem střelby.

Obětí střelby je 20letý Brandon Robinson. Zadržen byl 19letý Justin Bernard Singleton z Charlestonu. Podle AP je nyní v policejní vazbě v Orangeburgu, kde se nachází univerzitní kampus.

Policie původně informovala, že pátrá po čtyřech podezřelých mužích, kteří opustili kampus. Policejní mluvčí Thom Berry dnes ale odmítl sdělit, zda policie hledá ještě někoho dalšího.

Útok se odehrál jen pár dní po jiné střelbě na univerzitě Purdue v americkém státě Indiana. Tehdy přišel o život rovněž jeden člověk.

Četnost střílení na amerických školách podnítila národní debatu o kontrole zbraní. V pondělí večer byl vážně postřelen student na univerzitě v Chesteru. Minulý týden se střílelo na střední škole ve Philadelphii, Georgii a v Novém Mexiku.