Těžké boje a 20 mrtvých je hlášeno také z provincie Hamá, která leží severně od Homsu. 

Svědci vidí v ulicích Homsu tanky s nápisy Kolosy 4. divize. Město, v němž je ropná rafinerie, je pod palbou od začátku února a stalo se centrem odboje proti Asadovi. Proti armádě tam bojují ozbrojení dezertéři, civilisté jsou uvězněni v domech bez elektřiny, vody a potravin. 

V Hamá vojsko při intenzivním ostřelování města Halfájá zabilo 20 lidí. Protesty se do tohoto města přesunuly z provinčního střediska Hamá po rozsáhlé srpnové ofenzívě. Venkovské oblasti jsou dle opozičních aktivistů trvale pod palbou. V Halfáji v pátek našli 18 mrtvých a podle opozice byli všichni zabiti střelou do hlavy. Všechny tyto zprávy ze Sýrie jsou neověřitelné z nezávislých zdrojů, protože vláda brání zahraničním zpravodajům informovat z místa. 

Někteří se tam snaží dostat tajně, což byl minulý týden případ Homsu. Při středečním útoku tam pak ale dva zahraniční žurnalisté zahynuli a dva byli zraněni. Mezi raněnými je Francouzka Edith Bouvierová. Francie intenzivně vyjednává o evakuaci, ale zatím bez úspěchu. Ministr zahraničí Alain Juppé dnes v rozhlasové stanici RTL řekl, že je situace stále zablokovaná. "Jsem velmi zklamán. Jednáme se syrskými úřady o bezpečnostních zárukách, pracujeme také s Červeným křížem. Homs je ale stále bombardován," řekl. 

Ke stavu 31leté Bouvierové sdělil, že podle jeho informací je stabilní. "Je třeba ji evakuovat, nemůže tam zůstat s frakturou stehenní kosti," řekl Juppé. 

Kromě Bouvierové byl ve středu zraněn i britský novinář Paul Conroy. Vyjednává se také o převozu ostatků Američanky Marie Colvinové a Francouze Rémiho Ochlika, kteří byli ve středu zabiti.