Německý list s odvoláním na vyšetřování uvedl, že v počítači atentátníků z Bruselu, kteří zaútočili letos v březnu, se našel diagram, který ukazuje jednotlivé skupiny teroristů z Paříže.

Na schématu je vedle "francouzské skupiny", která napadla hudební klub Bataclan, a "irácké skupiny", jež útočila u fotbalového stadionu Stade de France, také "skupina metro" a "skupina letiště". Vyšetřovatelé vycházejí z toho, že "skupina metro" měla zaútočit na pařížskou podzemní dráhu, zatímco "skupina letiště" na vzdušný přístav Schiphol v Amsterodamu.

Dvojice podezřelých, která je dnes ve vazbě v Belgii, 13. listopadu 2015 skutečně odjela autobusem z Paříže do Amsterodamu, kde se pod falešnou totožností ubytovala v hotelu v bezprostřední blízkosti letiště. Proč nakonec k útoku nedošlo, není podle deníku zatím zřejmé.

Welt am Sonntag dnes s odvoláním na varování Spolkové zpravodajské služby (BND) také napsal, že Islámský stát trénuje své bojovníky, aby se dokázali do evropských zemí dostat mezi běženci. Teroristická organizace podle varování nacvičuje rozhovory s policisty nebo své členy připravuje na azylovou proceduru.