Casey Hathaway se ztratil začátkem minulého týdne, když si s dalšími dvěma dětmi hrál nedaleko zahrady své babičky, která bydlí ve městečku Ernul. Do pátrání po tříletém chlapci se následně zapojily stovky lidí, kterým pomáhaly i drony. Nalezen byl však až o dva dny později.

Kačer Trevor
Jediný svého druhu. Zemřel "nejosamělejší" kačer na světě, žil v louži

Podle policie byl chlapec pravděpodobně celou dobu ve vřesovišti, které se nachází přibližně kilometr od zahrady jeho babičky. Své zachránce šokoval tvrzením, že se o něj staral medvěd.

„Casey řekl, že byl dva dny s medvědem. Bůh mu poslal přítele, který ho udržel v bezpečí,“ napsala na facebooku chlapcova teta Breanna Hathawayová, která přežití svého synovce označila za zázrak. V lesích totiž panovalo mrazivé a vlhké počasí, když teploty klesaly až k minus šesti stupňům Celsia.

Casey byl sice podchlazený a promočený, jinak se mu ale až na několik drobných odřenin nic nestalo. „Ten chlapec je silný. Byl předurčen k tomu, aby přežil. Teď má příběh, o kterém může vyprávět,“ řekl televizní stanici WCTI místní šerif Chip Hughes.

Roztomilý příběh

„Casey nevysvětlil, jak přesně se mu podařilo přežít ty dva dny. Zmínil se ale, že má v lese medvědího kamaráda,“ doplnil Hughes pro server listu Huffington Post. Podle šerifa však není vyloučeno, že si chlapec společnost medvěda pouze představoval. Ačkoli se medvědi v oblasti vyskytují poměrně běžně, policie celý příběh považuje za roztomilý, ale nepravděpodobný.

Chlapec je v současnosti zpátky doma u své rodiny. Podle vyjádření jeho příbuzných má znovu dobrou náladu a hodně času tráví sledováním svého oblíbeného animovaného seriálu Tlapková patrola.

Kráva. Ilustrační snímek
V Polsku posílají na jatka nemocné krávy. Část jejich masa může být i v Česku