Trump a Putin se podle Sandersové zabývali smlouvou o omezení strategických zbraní uzavřenou v roce 2010 v Praze, jejíž platnost za dva roky vyprší. Smlouva nazývaná START omezila arzenály Spojených států a Ruska zhruba o třetinu na 1550 strategických jaderných hlavic rozmístěných maximálně na 700 odpalovacích zařízeních. Prezidenti diskutovali o tom, zda je vhodné smlouvu prodloužit, či vypracovat novou za účasti další jaderné mocnosti Číny.

Trump v lednovém poselství o stavu unie prohlásil, že místo dosavadní smlouvy by bylo dobré dojednat novou úmluvu, která by zahrnovala Čínu a další státy. Rusko koncem dubna ústy kremelského poradce Jurije Ušakova dalo najevo, že je americkým návrhům otevřené. Čína zatím dialog USA a Ruska o strategických zbraních nekomentovala.

William Barr
Barr dostal ultimátum, do pondělí má předat Muellerovu zprávu

Sanderová novinářům řekla, že Trump s Putinem debatovali o výbušné situaci ve Venezuele a o stavu jednání se Severní Koreou, jejíž vůdce Kim Čong-un nedávno Rusko navštívil. Putin po jednání s Kimem prohlásil, že o jeho výsledku bude Washington informovat. Venezuele bylo dnes ve Washingtonu věnováno jednání ministra zahraničí Mikea Pompea, úřadujícího ministra obrany Patricka Shanahana a bezpečnostního poradce Bílého domu Johna Boltona. Shanahan po jednání řekl, že "všechny možnosti zůstávají otevřené".

Muellerova zpráva byla tématem jednání jen krátce, řekla Sandersová. Prezidenti o ni prý hovořili v souvislosti s tím, že vyšetřování ruského vlivu na volby skončilo.

Miloš Zeman (vlevo) a Vladimir Putin.
Zeman se v Pekingu krátce sešel s Putinem. Poté měl výtky k Hedvábné stezce