Současný prezident USA byl znám svým despektem k médiím ještě předtím, než nastoupil do fuknce. V poslední době ale jeho útoky na americké zpravodajství přiostřují.

Miliardář Donald Trump.
Trump v hádce s novináři vysvětlil osud darů pro veterány

Trnem v oku je mu především CNN se svými příspěvky na téma Trumpovy způsobilosti zastávat prezidentský úřad.

V úterý se na CNN objevila analýza s titulkem: Donald Trump říká něco, co není pravda, pět a půlkrát denně. A dnes přišla stanice s komentářem nazvaným Stupidita Donalda Trumpa mladšího.

Zdroj: Youtube

Kontinuální kritika Trumpovy éry přitvrdila s jeho právě ukončenou třináctidenní cestou po Asii, během níž se v srdečném duchu vítal s kontroverzními vládci Číny a Filipín. Právě na Filipínách ho napadlo pustit si po dlouhé době CNN.

„Musel jsem – a to jsem si dal!“ referoval chvíli poté na Twitteru. Pro jednu z nejrespektovanějších zpravodajských stanic má jen přívlastky „mizerná“, „ubohá“ a „lživá“.

Donald Trump
Zrušme Trumpův účet na Twitteru, burcuje někdejší agentka CIA

Svým příznivcům zato Trump doporučil středeční vysílání relace Fox & Friends na kanálu Fox News, který je k nynějšímu prezidentovi USA neobvykle vstřícný.

„V pořadu uvidíte vše podstatné z mé cesty po Asii a dozvíte se o nových přátelstvích a výhodách, z nichž budeme těžit ještě dlouhá léta,“ napsal doslova.