Schůzka podle agentury Reuters trvala hodinu a 20 minut. Trump po ní řekl novinářům, že jednání bylo "skvělé". Romney dodal, že jejich konverzace byla důkladná a dalekosáhlá a týkala se různých mezinárodních témat. Oba se podle agentury AP po setkání usmívali a potřásli si rukama. O tom, zda by Romney mohl být novým členem vlády, se však ani jeden z nich nezmínil.

Romney byl první z dlouhého seznamu lidí, se kterými se chce Trump o víkendu setkat. Trump nyní hledá členy své vlády a sbírá rady. Do Bílého domu má nastoupit 20. ledna.

Romney byl proti nominaci Trumpa na prezidentského kandidáta. V březnu pak uvedl, že Trump by byl nebezpečný jako prezident, protože jeho politika by mohla vyvolat recesi. Vyjádřil se také nelichotivě o jeho přístupu k zahraniční politice a nazval jej podvodníkem a falešníkem. Trump na to reagoval prohlášením, že Romeny je smolař a slaboch, který nechal ve volbách v roce 2012 vyhrát Baracka Obamu. Od zvolení Trumpa prezidentem se však jejich vztah začal měnit a Romney dokonce telefonoval Trumpovi, aby mu pogratuloval ke zvolení.

Zda se Romney stane členem vlády, zatím není jasné. Mluví se i o jiných kandidátech na ministra zahraničí, je mezi nimi bývalý starosta New Yorku Rudy Giuliani, bývalý americký velvyslanec při OSN John Bolton nebo senátor Bob Corker.