Všechna tři těla vyplavila nedaleko Slavjanska řeka Siverskyj Doněc, uvedl ukrajinský web. Podle dřívějších zpráv ukrajinské tajné služby SBU jsou za smrt Rybaka a Popravka odpovědni dva ruští agenti, plukovník ruské vojenské rozvědky GRU Igor Strelkov a jeho kolega, podplukovník Igor Bezler. Oba podle ukrajinských médií operují ve Slavjansku a řídí akce tamních separatistů.

Strelkov má podle listu Ukrajinska pravda ve Slavjansku pod kontrolou akreditaci novinářů, kteří z okupovaného města informují o vývoji situace. Novináři se prý musejí dostavit do obsazených kanceláří SBU a předložit tam své osobní doklady. Aby obdrželi potvrzení o akreditaci, musejí se prokázat doporučením jiného akreditovaného novináře, pokud možno zpravodaje některého z ruských médií.

Před vydáním potvrzení prý Strelkovovi lidé na internetu kontrolují obsah reportáží, pod nimiž je novinář žádající akreditaci podepsán. Na akreditační kartě je podle Ukrajinské pravdy osobně podepsán Strelkov jako velitel slavjanské domobrany.