Incident se stal nedaleko mezinárodního letiště u hlavního města státu Indiana asi půl hodiny před půlnocí místního času (asi 05:30 SELČ). Jeden ze svědků vypověděl, že na místě viděl muže s automatickou zbraní, jak "střílí kolem sebe". Jiný člověk řekl, že jeho neteř seděla v autě a strhla se u ní střelba. Se zraněním paže ji poté záchranáři odvezli do nemocnice.

Když na místo činu dorazila policie, konstatovali strážníci stále aktivní střelecký incident, uvedla policejní mluvčí Genae Cooková. Nikdo z policistů údajně neutrpěl zranění.

Obžalovaný bývalý policista Derek Chauvin a jeho obhájce Eric Nelson (vlevo) u soudu 23. března 2021
Kauza George Floyda: Způsob smrti nelze přesně určit, tvrdí expert obhajoby

Nejméně čtyři lidé byli přepraveni do nemocnic, další dva byli ošetřeni na místě a propuštěni, řekla Cooková při nočním tiskovém brífinku. Podrobnosti o útočníkovi nesdělila.

Časté útoky střelců

V depu Fedexu v Indianapolis pracuje více než 4500 lidí a jde o druhé největší logistické centrum této firmy na světě. Společnost po čtvrtečním útoku uvedla, že o něm shromažďuje informace a spolupracuje s vyšetřovateli.

Útoky střelců jsou ve Spojených státech v posledních týdnech časté. V pondělí se strhla přestřelka na střední škole v Knoxville ve státu Tennessee. Útočníkem byl jeden ze studentů. Při incidentu přišel o život, jeden ze zasahujících policistů utrpěl vážná zranění.

Vojáci na rusko-ukrajinské hranici
Nejvíce vojáků od anexe Krymu. Experty znepokojuje situace na ukrajinské hranici

Šest obětí si vyžádala střelba v jihokarolínském městě Rock Hill z minulého týdne, kterou měl na svědomí bývalý profesionální hráč amerického fotbalu. V březnu po střelbě v trojici masážních salonů v Atlantě a jejím okolí zemřelo osm lidí, šest z nich byly ženy asijského původu. O několik dní později střelec v supermarketu ve městě Boulder v Coloradu zabil deset lidí, včetně policisty.

Americký prezident Joe Biden minulý týden představil soubor opatření zaměřených na potírání násilí páchaného střelnými zbraněmi. Šéf Bílého domu střelby v USA označil za epidemii, která musí skončit. Každý den je podle něj ve Spojených státech postřeleno 315 lidí, z nichž 106 zemře.