K bombovému útoku na hráče Borussie Dortmund došlo loni 11. dubna. Fotbalisté německého týmu právě vyrazili na večerní zápas čtvrtfinále Ligy mistrů s Monakem, když vedle jejich týmového autobusu explodovaly tři nálože, které byly ukryté ve křoví u silnice.

Sergej W., obviněný z útoku na hráče fotbalového klubu Borussie Dortmund, před soudem
Podezřelý z útoku na hráče Dortmundu se doznal. Zabíjet prý ale nechtěl

Autobus byl během explozí poničen na několika místech a vysypala se z něj většina oken. Zranění utrpěl španělský obránce Marc Bartra, který musel být se zlomenou paží operován, i jeden z policistů, který autobus doprovázel. Ten podle německé televize Deutsche Welle prodělal akustické trauma a šok.

Později se ukázalo, že následky útoku mohly být mnohem tragičtější. V bombách totiž byly kovové součástky, z nichž některé se zavrtaly do polstrovaných opěrek sedadel autobusu.

Spekulace na burze 

Sergej W., který se narodil v ruském Čeljabinsku, tvrdil, že bombami nechtěl nikoho zabít. Podle vyšetřovatelů jednal z chamtivosti a na útoku se snažil vydělat. Krátce předtím totiž na burze nakoupil prodejní opce na akcie klubu a počítal s tím, že po útoku jejich hodnota klesne. 

Borussia Dortmund je přitom jediným německým fotbalovým týmem, s jehož akciemi se obchoduje na burze. Sergej W. mohl podle odborníků získat maximálně přes půl milionu eur, doopravdy ale vydělal 5872 eur (asi 151 tisíc korun).

Diváci na stadionu BVB Dortmund byli vyzváni ke klidu.
Výbuch v Dortmundu: exploze poničily autobus fotbalistů. Útok byl cílený