Mezi oběťmi nehody, která se udála po 22. hodině na uzavřené černé sjezdovce v oblasti Cermis v severoitalském regionu Trident - Horní Adiže, jsou čtyři ženy a dva muži. Pět z nich byli turisté z jižního Ruska, poslední byla spolu s jedním ze zraněných zaměstnána v turistické kanceláři v Itálii.

Kontrolu nad skútrem, jímž se skupina vracela z restaurace do svého hotelu, ztratil řidič z dosud neznámých důvodů. Policie prošetřuje možnost, že k nehodě přispěla přílišná rychlost nebo technická porucha stroje, jehož řidič je jedním z přeživších. Spolu s druhým zraněným byl vrtulníkem transportován do nemocnice.

V oblasti se i přes tragickou událost tento víkend uskuteční další část seriálu v běhu na lyžích Tour de Ski, oznámili pořadatelé. Omezení se však dotknou doprovodného programu, zrušeny byly podle agentury DPA veškeré kulturní akce, nebude rozléván alkohol. Na zesnulé bude vzpomenuto minutou ticha.

Neštěstí ještě většího rozsahu se na hoře Cermis událo v roce 1998, kdy zde americká stíhačka při cvičném letu zavadila o kabel lanovky, jejíž kabina se pak zřítila k zemi. Zemřelo 20 lidí.