Místo, kde se nyní nachází pamětní deska připomínající oběti tragédie, navštívila i Alena Zimova, jedna z 32 osob, které neštěstí přežily. „Památník tu nyní stojí kvůli tomu, aby nám připomínal obrovské utrpení a neuvěřitelné záchranné práce, ke kterým zde před lety došlo," uvedla Zimova, která nyní žije v kanadské provincii Ontario. „V Ganderu jsem se podruhé narodila, mohla jsem tady zemřít, kdyby mi nepomohli," dodala. Právě jen díky okamžitému zásahu záchranářů i dalších lidí se podařilo téměř polovinu z osob na palubě zachránit a to i přesto, že byla tma a letoun zachvátil požár. Příčina nehody tehdy nebyla odhalena, jednou z možností ale bylo i nevysunutí, nebo příliš brzké zasunutí vzletových klapek.

Víkendové ceremonie se zúčastnili i Jim Dunne a Wayne Dymond, kterým bylo tehdy pouhých 18 let a kempovali nedaleko letiště. „Viděli jsme, jak se letadlo zřítilo, skočili jsme do auta a jeli tam," popsal Dunne. Na místě se snažili pomoci zraněným dostat se z letounu ven.

Vzpomínky na nehodu jsou pro Alenu Zimovou stále děsivé. Když téměř po padesáti letech viděla na místě neštěstí nový památník, mnohem více si prý uvědomila, jak si cení toho, že zůstala naživu. „Odvedli neuvěřitelně skvělou práci a já jim budu navždycky vděčná," dodala na adresu záchranářů.