Policie obdržela dnes brzy ráno kolem 3:45 několik telefonátů obyvatel Belgické čtvrti v Kolíně, kteří ji informovali o hádce před jedním z místních barů. Někteří z nich hlásili i střelbu. Další informace hovořily o nožích a sekerách. Policisté na místě našli nábojnice, střepy a krvavé stopy.

Později na jiném místě objevili také těžce zraněného 34letého muže, který utrpěl zranění hlavy a nyní je v nemocnici. Automobil zraněného muže je podle serveru rp-online.de poškozený na více místech, policie ale neuvedla, zda se jedná o díry po kulkách. Auto nyní podrobí analýze.

Podle svědků po střetu z místa činu velikou rychlostí odjelo několik aut. Policie zatím zatkla dva podezřelé, po jednom až dvou dalších nadále pátrá. Zajistila také dvě auta, která by s činem mohla souviset.

Server deníku Kölner Express uvedl, že se během ranního konfliktu střetl jeden muž se skupinou tří až čtyř dalších. Utrpěl ale bodné zranění a následně místo činu opustil ve svém voze, na který údajně skupina zahájila palbu.