Demonstranti vyšli do ulic v nepřehlédnu­telných žlutých tričkách, a to na výzvu koalice neziskových organizací Bersih, jež víkendové protesty svolala a která žlutou barvu používá na svých symbolech. Podle pořadatelů se v sobotu v metropoli sešlo až 200.000 lidí, zpravodajský portál Malaysiakini odhadl ale účast na polovinu. Malajsijská policie uvedla, že protestujících bylo 25.000.

Lidé žádají premiérovo odstoupení kvůli skandálu, o němž se veřejnost dozvěděla minulý měsíc. Během prověřování údajného špatného řízení zadluženého státního fondu 1Malaysia Development Berhad (1MDB) se zjistilo, že si premiér Razak zřejmě nechal na svůj účet převést více než 700 milionů dolarů (téměř 17 miliard korun), které do 1MDB poslali neupřesnění zahraniční dárci. Premiér pochybení odmítá a navíc své odpůrce viní, že se jen snaží „pošpinit pověst Malajsie".

Na stranu Razakových odpůrců se překvapivě přidal i expremiér Mahathir Mohamad, který současného předsedu vlády dlouho hájil. Demonstranty vyzval, aby nepolevovali.

Davy v ulicích Kuala Lumpuru se sice v sobotu pozdě večer ztenčily, někteří účastníci protestů však strávili noc ve městě pod širým nebem a čeká se, že dnešní účast bude rovněž obrovská. Protesty mají trvat až do dnešní půlnoci místního času (18:00 SELČ).