Kudy přesně se bude pohybovat, zatím není jasné. Nad Atlantikem je také další tropická bouře Maria a hurikán Katia.

Některé modely podle agentury Reuters ukazují, že by se Nate - čtrnáctá tropická bouře letošní atlantické hurikánové sezony - mohl pohybovat na západ k mexickému pobřeží. Podle jiných předpovědí by mohl severo-severozápadním směrem zamířit k pobřeží USA.

Zatím se Nate nachází 200 kilometrů západně od mexického města Campeche na pobřeží Yucatánu. Pohybuje se rychlostí asi tří kilometrů v hodině východo-jihovýchodně a doprovázejí ho větry o rychlosti až 75 kilometrů v hodině.

Těžbu ropy v Mexickém zálivu bouře zatím neovlivnila, z bezpečnostních důvodů ale zůstaly zavřené dva přístavy, z nichž se ropa vyváží. Mexické úřady vydaly pro části pobřeží varování před tropickou bouří.

Stáčí se na sever

Hurikán Katia, který se nad Atlantickým oceánem pohybuje již několik dní, se během noci na dnešek začal stáčet na sever. V 5:00 SELČ se nacházel asi 520 kilometrů západo-jihozápadně od Bermud a pohyboval se severo-severozápadně o rychlosti 21 kilometrů v hodině.

Od noci na pátek by se Katia, kterou doprovázejí větry o rychlosti až 130 kilometrů v hodině, měla začít stáčet na severovýchod. V nejbližších dnech by neměla přímo zasáhnout žádnou pevninu, přesto meteorologové varovali před silným příboje na východním pobřeží USA, Bermudách a Bahamách.

Nad Atlantikem je také tropická bouře Maria, která se dnes ráno SELČ nacházela 1725 kilometrů východo-jihovýchodně od Závětrných ostrovů a pohybovala se západním směrem o rychlosti 37 kilometrů v hodině. Nese s sebou vítr o rychlosti až 85 kilometrů za hodinu. Vláda Antiguy vydala varování před tropickou bouří pro některé ostrovy v oblasti.