Víceúčelové letouny bundeswehru se srazily při cvičení poblíž jezera Fleesensee asi 60 kilometrů východně od Schwerinu, metropole německé spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko. Jeden ze strojů dopadl podle mluvčího zemského ministerstva vnitra do lesa nedaleko vesnice Jabel, druhý na okraj lesa u vsi Nossentiner Hütte. Obě vesnice jsou od sebe vzdáleny asi deset kilometrů.

Trosky amerického dronu, který sestřelili příslušníci íránských revolučních gard.
USA podnikly kybernetický útok na Írán. Ochromil vojenské počítačové systémy

Cvičení nad jezerem Fleesensee se účastnily celkem tři letouny typu Eurofighter. Právě pilot třetího stroje, který byl svědkem srážky druhých dvou, nehodu nahlásil. Uvedl také, že oba piloti se katapultovali.

Sloupy dýmu

Zatímco jednoho z pilotů záchranáři krátce po neštěstí našli uvázlého v koruně stromu a následně jej převezli do nemocnice v Rostocku, druhý pilot nehodu nepřežil. Pozůstatky jeho těla se našly nedaleko jeho zříceného letounu. Podle vrchního inspektora německého letectva Inga Gerhartze si neštěstí nevyžádalo žádné civilní oběti.

Zdroj: Youtube

Na videu, které zveřejnilo rádio Ostseewelle, jsou vidět dva sloupce dýmu. Na místech dopadu letounů začal hořet les, hasičům se ale oba požáry již podařilo uhasit. Starostka obce Nossentiner Hütte Birgit Kurthová uvedla, že žádný dům v její obci při nehodě poškozen nebyl, trosky letounů ale dopadly na místní hřiště a hřbitov.

Ministryně obrany Ursula von der Leyenová, která na místo neštěstí dorazila, slíbila důkladné prošetření nehody. Mluvčí německé vlády vyjádřil soustrast pozůstalým po jednom z pilotů. Oba stroje podle agentury DPA patřily jednotce armádního letectva, která sídlí u Rostocku, asi 60 kilometrů severně od místa neštěstí.

Vítěz soutěže o nejošklivějšího psa světa Toulavý Rošťák (Scamp the Tramp)
Soutěž o nejošklivějšího psa má svého vítěze. Uspěl Toulavý Rošťák