„Vzhledem k tomu, že jsem nebyl s to najít ideální péči pro svou kočku – u přátel, rodičů, babiček v okolí, u nějaké jiné rodiny nebo u chovatelské stanice – napadlo mě otevřít hotel pro domácí zvířata," řekl agentuře AFP Berdeaux Gauthier, budoucí ředitel tohoto zvláštního ubytovacího zařízení.

Aby se u něj kočkám líbilo, hodlá 32letý bývalý specialista na PR komunikaci nabízet dvě desítky pokojů o velikosti čtyř metrů čtverečních. Hotel, který nazval po svém toulavém kocourovi Aristide, chce otevřít v únoru.

Pokoje budou kočkám uvyklým na život v bytě plně přizpůsobeny. Budou obohaceny o mezipatra a galerie, aby jejich hosté mohli skákat, šplhat, hrát, brousit drápy a spát podle libosti na péřových polštářích. Gauthier projekt konzultoval s domovními architekty a veterináři.

Hřiště pro společné dovádění

K dispozici bude i hřiště o velikosti 20 metrů čtverečních, kde kočky budou moci dovádět společně. S ohledem na možné konflikty budou ale pod dohledem opatrovníka.

Hotel Aristide neusiluje o hvězdičky, ale komfort je prý zaručen. Tomu budou odpovídat také vysoké hygienické standardy, které jsou pro tak náročné zákazníky nezbytné. Cena bude ale údajně zcela rozumná. Za den pobytu v hotelu by měl majitel zvířete zaplatit kolem 25 eur (686 Kč).

Kromě vlastníka hotelu se o kočky mají sedm dní v týdnu a 365 dní v roce starat dva specializovaní veterinární asistenti. Náklady projektu odhadl nezvyklý podnikatel na více než 13.000 eur (přes 350.000 Kč).