Poklidný den v nákupní galerii Vivo narušil zřejmě pomatený muž, který kolem třetí hodiny odpolední začal zatím z neznámých důvodů bodat návštěvníky do zad. Podle svědků poté, co unikl ven, začal nože po kolemjdoucích házet, píše list Gazeta Wyborcza.

V kábulské mešitě se odpálil sebevražedný atentátník.
Dva útoky na mešity v Afghánistánu si vyžádaly přes 70 mrtvých

Svým atakem vážně zranil devět lidí, pět žen a čtyři muže. Někteří z nich museli být převezeni do nemocnice, jeden člověk útok nepřežil. Podle serveru Gazeta.pl je obětí padesátiletá žena.

„Byla to noční můra. Ten muž se choval jako blázen, jako by dostal amok,“ popsal incident jeden ze zaměstnanců v nákupním centru. "Zraněným byla poskytnuta psychologická pomoc," citoval server Polsatnews.pl guvernérku Podkarpatského vojvodství Ewa Leniartovou.

Dechová zkouška neprokázala, že by předtím muž pil alkohol. Policie mu také odebrala krev na přítomnost drog v těle.

Malawi
Policie v Malawi bojuje s lovci upírů. Jednoho muže upálili, druhého ukamenovali

Proč muž útočil, se zatím neví. Podle policejního velitele byl po zadržení ve špatném duševním stavu a nebyl schopný vysvětlit důvod svého vražedného činu. 

Komunikovat s ním bylo podle šéfa policie Krzysztofa Pobuty velmi obtížné. "Myslím, že tento člověk je ve stavu deprese. Řekl nám, že je v obtížné situaci," dodal Pobuta. V jeho domě se našel průkaz o tom, že se léčil na psychiatrii. 

Policie také zdůraznila, že nemá žádné indicie o tom, že by se jednalo o teroristický čin nebo o útok s nějakou ideologickým motivem.

Harvey Weinstein
Weinstein přišel o členství v Britském filmovém institutu