Byl zatčen loni na základě upozornění dodavatele chemikálií, které si chtěl obstarat. Objednal si koncentrovaný fenol, který má sice legální využití, ale dá se použít také k výrobě bomb.

Federální úřad pro vyšetřování našel e-maily a deník, v němž Davsarí napsal, že usiloval o to dostat se na univerzitu v Texasu, aby odtud mohl útočit na „pohanské Američany". Detailně popsal své plány na vedení svaté války.

Sám sobě zaslal e-mail s názvem Cíle obsahující jména a domovské adresy tří amerických vojáků, kteří sloužili v nechvalně proslulé irácké věznici Abú Ghrajb. E-mail s názvem Tyranův dům obsahoval Bushovu adresu v Dallasu.

Výbušniny v panenkách

Podle FBI chtěl Davsarí výbušniny schovávat v panenkách a do jednoho nočního klubu je přinést v batohu. Sám sobě tak zaslal instrukce o tom, jak použít mobilní telefon k odpálení náloží a jak výbušniny ukrýt v automobilu.

Na studentské vízum byl do USA přijat v roce 2008. V době svého zatčení byl zapsán na vysokou školu South Plains u texaského Lubbocku.

Soudkyně Sarah Saldanaová při čtení rozsudku Davsarího charakterizovala jako „osamělého vlka, který bez pomoci občanů mohl zůstat neodhalen". „Tento případ, v němž občané věnovali pozornost detailům a upozornili úřady na své podezření, připomíná nám všem, že musíme být všímaví a opatrní, jelikož existují lidé, kteří chtějí páchat velké zlo," řekla.