Humanoidi, drony, samořiditelná auta, 3D tiskárny – známý veletrh už dávno není jen pro klasické počítačové nadšence. Digitalizace je budoucností ekonomiky, vzkázala Evropě Angela Merkelová a připomněla, že Evropa na tomto poli dosud postupovala často pomalu. Veletrh, který se koná už od roku 1986 a letos si zvolil motto „Digitální ekonomika – žádné hranice" ukazuje, že jsme svědky nové průmyslové revoluce.

Také čtěte: Zemřel David Rockefeller, vnuk legendárního naftového magnáta

Hannover hostí přes tři tisíce vystavovatelů ze 70 zemí světa, představuje se zde více než 400 start-upů a jenom z Japonska, které je hlavní partnerskou zemí ak-ce, dorazilo 120 společností.

Olympiáda 2020 pod taktovkou robotů

Japonsko není hlavním partnerem veletrhu náhodou. Za tři roky se v zemi vycházejícího slunce konají olympijské hry. Japonci chtějí představit světu vizi budoucnosti v praxi. Do sportovního dění by se měly více zapojit drony, třeba jako nosiče televizních kamer, nebo samořiditelné autobusy a taxíky převážející sportovce i diváky. Humanoidní roboti na veletrhu jsou předobrazem těch, kteří budou na OH podávat informace na letištích, sportovištích nebo ubytovávat hosty v hotelech.

Také čtěte: Japonci od dubna převezmou Prazdroj