Průzkum prováděli výzkumníci z Polis Slovakia pro agenturu SITA, která zkoumala vzorek 1208 respondentů starších 18 let na území celého Slovenska v období mezi 13. až 19. červnem. Informoval o tom deník Sme.

Na otázku „Generální prokurátor Jaromír Čižnár dal na Nejvyšší soud podnět na rozpuštění ĽSNS Mariana Kotleby. Jste pro to, aby Nejvyšší soud zakázal tuto stranu?" Kladně se vyslovilo 68,5 procenta lidí, 44,2 procenta tvrdilo, že rozhodně ano 24,3 procenta odpovědělo ano i ne. Odpověď nevím si vybralo 12,9 procenta dotázaných.

Nicméně 18,6 procenta lidí neonacistickou partičku župana Banskobystrického kraje zakazovat nechce.

Marián Kotleba
Slovenští Kotlebovci mají v záloze novou stranu. Odkazují se na Hitlera

Mečiarovy amnesite

Průzkum se zabýval i nedávným zrušením Mečiarových amnestií. Téměř tři čtvrtiny berou pozitivně fakt, že amnestie byly zrušeny. 

Na otázku „Ústavní soud potvrdil dubnové rozhodnutí Národního shromáždění Slovenska o zrušení takzvaných Mečiarových amnestií a milosti exprezidenta Michala Kováča svému synovi. Jak hodnotíte fakt, že byly zrušené?"

Pozitivně tento fakt vnímá 40,3 procenta lidí a 34,4 procenta neutrálně. Negativně to vnímá 13,2 procenta a 12,1 procenta dotázaných se nedokázalo vyjádřit.

Vladimír Mečiar
Na Slovensku udeřilo: Ústavní soud potvrdil neplatnost Mečiarových amnestií