Podle Deutsche Bahn vichřice poničila v Severním Porýní-Vestfálsku elektrické vedení na tratích do té míry, že není možné zachovat provoz. Dopravce od 11:00 SELČ až do půlnoci zrušil všechny spoje na krátkou vzdálenost, dálkové vlaky nabírají velká zpoždění.

Špatná situace je také na železničních tratích v oblasti Mnichova, na několik hodin dnes byl přerušen provoz na hlavním tahu z bavorské metropole do Augsburgu. S výpadky vlaků a zpožděními musí po zbytek dne počítat i cestující v Dolním Sasku, v Meklenbursku-Předním Pomořansku a v Bádensku-Württembersku.

Policie varuje také chodce a motoristy před nebezpečím, které představují polámané větve a vyvrácené stromy. Ty zablokovaly mnoho silnic a zejména v Severním Porýní-Vestfálsku je podle serveru Bild.de policie a hasiči nestíhají odklízet. Zatím ale nejsou informace o tom, že by byl kvůli vichřici někdo zraněn.

Němečtí meteorologové varují, že bouřlivé počasí potrvá po celý zbytek dne. S vichřicí a bouří se Německo potýkalo už v pondělí, kdy byli tři lidé zraněni vyvrácenými stromy.