Kromě jejího postižení hrálo proti Vitórii i místo, kde přišla na svět. V malém městě ve venkovské oblasti Brazílie se z ní stala místní atrakce. „Lidé stáli ve frontě před domem, aby ji viděli. Vyhrnovali jí rukávy, aby se podívali,“ řekla webu New York Post její matka Wanda, která na bezohlednost sousedů dodnes nezapomněla.

Konvertoplán V-22 Osprey, který se stal předlohou stavebnice Lego.
Paradox. Unikátní model z lega sklidil kritiku, teď stojí jmění

V baletní třídě se Vitória poprvé ocitla v pěti letech. Dnes je šestnáctiletá dívka ve svém rodném městě v brazilském státě Minas Gerais řádnou studentkou baletní školy a s téměř 160 tisíci sledujících jejího instagramového účtu také hvězdou sociálních sítí.

„Pro mě jsou ruce jen detail. Nemám pocit, že bych je k něčemu potřebovala,“ svěřila se pro New York Post Vitória v divadle, kde hraje. Když diváci sledují, jak ladně plachtí přes dřevěné jeviště, jak je sehraná s kolegyněmi, snadnou na její hendikep zapomenou.

Zdroj: Youtube

Dívka si vše potřebné kolem sebe umí obstarat nohama. Vyčistí si zuby, vybere zboží z regálů supermarketu. „Dokáže nohama udělat věci, které já nezvládnu rukama,“ řekl americkému webu dívčin otčím Jose Carlos Perreira.

Zábavní park Six Flags Qiddiya nabídne návštěvníkům i supermoderní horskou dráhu…
VIDEO: Největší horská dráha na světě láká na obří pád i rychlost. Podívejte se

„Člověk je víc než jeho postižení. Díky tomu může jít za svým snem,“ prozradila svůj recept New York Post Vitória.