Podle prvního kanálu ruské státní televize se Putin hodlá v metropoli Tádžikistánu Dušanbe setkat se svým protějškem Imomali Rachmonem, který v hornaté postsovětské zemi vládne už 30 let. V turkmenistánském hlavním městě Ašgabatu zase Putina čeká summit zemí sousedících s Kaspickým mořem.

Přesná data Reuters ve své zprávě neuvádí, nicméně kaspický summit je naplánován na středu. Po návratu do Moskvy se Putin setká s indonéským prezidentem Jokem Widodem, uvedla dále státní televize.

Zasažený obytný dům v Kyjevě
Kyjevem otřásly výbuchy. Rakety zasáhly dvě obytné budovy, informoval Kličko

Poslední oficiální cesta ruského prezidenta do zahraničí směřovala na začátku února do Číny, kde právě začínaly zimní olympijské hry. Krátce po jejich konci Putin poslal tisíce svých vojáků na Ukrajinu, kde ruská invaze způsobila devastaci měst, připravila o životy tisíce lidí a miliony dalších o domovy.

Série tvrdých sankcí

Západ na agresi reagoval přijetím tvrdých sankcí zasahujících různé sektory, které vedou Moskvu ke snaze rozvíjet vztahy s Čínou, Indií nebo Íránem. Írán je jedním z účastníků nadcházejícího summitu v Turkmenistánu.