Podle dostupných informací podstoupila Hannah Bonserová operativní změnu pohlaví během svého pobytu za mřížemi. Stal se z ní tak muž slyšící na jméno Adam, svůj dvaadvacetiletý trest si ale nadále odpykává ve výhradně ženské věznici v britském Low Newton. 

Mezi její spoluvězeňkyně mimo jiné patří nechvalně proslulá sériová vražedkyně z gloucesterské Cromwell Street Rosemary Westová, jež společně se svým manželem Fredem brutálně zavraždila několik mladých žen, či pětatřicetiletá Tracey Connellyová, která v roce 2009 utýrala k smrti svého novorozeného syna Petera.

Věznice Kerobokan, Bali, Indonésie
Z vězení Kerobokan na Bali uprchli dva Američané, jeden je stále na útěku

Bonserová, jež letos oslavila jednatřicáté narozeniny, do věznice nastoupila krátce poté, co v únoru 2012 v doncasterském parku Elmfield pobodala teprve třináctiletou Casey Kearneyovou. K jejímu dopadení napomohlo zejména to, že těžce zraněná dívka dokázala na místo přivolat policii. Svým zraněním však v nemocnici po osmi hodinách podlehla.

„Když jsem přišel na místo činu, ležela ta dívka na zemi a velmi slabě dýchala. Byla napůl v bezvědomí, a když jsme ji ukládali do stabilizované polohy, trochu se pohnula,“ uvedl tenisový trenér John Willis, který Casey poskytl první pomoc.

Již několik let před útokem přitom byly u Bonserové diagnostikovány závažné psychické problémy, kvůli nimž byla opakovaně hospitalizována na psychiatrii.

Chrám Tomioka Hačiman. Ilustrační snímek
Vražedné řádění v šintoistickém chrámu: Muž ubodal kněžku samurajským mečem

„Na našich sezeních se Hannah občas zmínila, že slyší hlasy, které jí tvrdí, že když někoho zabije, dostane se na lepší místo,“ prohlásil během soudního procesu s Bonserová jeden z jejích psychiatrů, doktor Alexander Shubsachs. Podle jeho názoru psychiku Bonserové negativně ovlivnila zejména mormonská výchova, které se jí dostalo v útlém dětství. 

Očití svědci tvrdí, že se Bonserová bezprostředně před popisovanými událostmi pohybovala po parku viditelně opilá a vulgárně pokřikovala na přítomné děti. Motiv jejího útoku dosud není znám, policie však vyloučila, že by se jednalo o loupež.