Kolona automobilů, ve kterých se kromě vůdce samozvané Luhanské lidové republiky (LLR) Igora Plotnického nacházela i vedoucí jeho administrativy Irina Tejcmanová, ředitelka Státní televize a rozhlasové společnosti LLR Anastasija Šurkajevová a řada dalších, opustila během čtvrtka území samozvaného pseudostátu a zamířila do Ruska. Na svých webových stránkách o tom informovala Novaja Gazeta. 

Ozbrojenci v Luhansku
Do ulic Luhansku vyrazili ozbrojenci. Spekuluje se o převratu mezi separatisty

Vládní budovy LLR jsou stále okupovány davem ozbrojenců, ve kterém se pravděpodobně nachází i zaměstnanci ministerstva vnitra LLR i pracovníci státní bezpečnosti sousední Doněcké lidové republiky (DLR).

Převrat inicioval sesazený ministr vnitra LLR Igor Kornet, který odmítl opustit svou funkci a publikoval videozáznam, ve kterém uvedl, že někteří vysocí představitelé LLR, včetně Iriny Tejcmanové a Anastasije Šurkajevové jsou do funkcí nastrčení ukrajinskými speciálními službami.

Doněckem za hanlivého pokřikování okolo stojících lidí museli pochodovat váleční zajatci z řad ukrajinské armády a dobrovolnických gard.
Separatisté by si s Kyjevem mohli vyměnit zajatce

Během úterního večera do Luhansku vpadla kolona několika desítek vojenských automobilů DLR. Doněcká lidová republika se následně oficiálně přiznala, že společně s příslušníky ministerstva vnitra LLR vede speciální operaci proti „ukrajinským záškodníkům“.

Moskva se zatím k událostem v LLR oficiálně nevyjádřila.